05 oktober 07:00, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

God morgon. Här kommer ett urval av kvällens och nattens händelser. Dagens presstalesperson är Fredrik Svedemyr.

17:05, Göteborg, trafikolycka
Tre personbilar är inblandade i en olycka på E6 vid Klarabergsmotet. Räddningstjänst, ambulans och polis larmas till platsen. I bilarna befinner sig totalt sex personer. Tre av dem förs till sjukhus. Samtliga bilar bärgas från platsen och patrullen skriver en anmälan om trafikolycka med misstanke om brott.  Brottet avser ej anpassat avstånd till framförvarande fordon.

18:32, Göteborg, rån
En man i 20-årsålern ringer in och säger att han har blivit rånad på kontanter i Lunden. Enligt uppgift har en gärningsperson svingat ett basebollträ mot mannen och även huggit med en kniv. Inga uppgifter om skador. Ingen gripen i nuläget.

00:29, Vänersborg, stöld
Vi får in ett larm om två personer som tagit sig in på ett område vid Tegelbruksvägen. De har klippt upp grinden till området och tagit sig in. Polis åker till platsen och griper två kvinnor i 50-årsåldern misstänka för olaga intrång och försök till stöld.

02:22, Borås, bilbrand
Tre bilar har brunnit på Värmlandsgatan. Inga personskador. En anmälan om skadegörelse genom brand är upprättad.

21:58, Kinna, rattfylleri
Föraren av en personbil stannar inte på polismans tecken. Ett efterföljande inleds i riktning mot Kinna. Föraren kör bland annat in på en cykelbana. Ett flertal patruller är med. En av patrullerna får till slut stopp på bilen. Inga uppgifter om skador i samband med händelsen. Föraren grips misstänkt för att inte ha stannat på polismans tecken, drograttfylla samt för grov olovlig körning. En passagerare i bilen misstänks för ringa narkotikabrott, eget bruk.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.