05 oktober 12:39, Våldtäkt, Umeå

Umeå, uppdatering gällande anmälan om våldtäkt.

Det var tidigt på söndagsmorgonen som polisen beordrades till en plats Väst på stan i Umeå med anledning av ett misstänkt brott.

En anmälan gällande våldtäkt har därefter upprättats. Målsäganden, en kvinna i 20-årsåldern, fördes till sjukhus. Hon har inte fått några allvarligare fysiska skador.

Under söndagen spärrades ett område av och tekniska undersökningar utfördes, polisen sökte också med hund samt knackade dörr i området för att få iakttagelser.

Den aktuella avspärrningen är nu hävd.

Det är ännu inte klarlagt vad som har skett. Under måndagen ska polisen hålla fortsatta förhör med målsäganden samt eventuella vittnen.

Ingen person är frihetsberövad i nuläget. Det finns ingen misstänkt i ärendet.

Polisen är intresserad av iakttagelser som är gjorda på Östra/Västra Brinkvägen samt strandpromenaden söndagen den 4 oktober från klockan 02.30 till 05.00.  Har du sett något, ring polisen på 114 14.

Polisens förundersökningsledare Jenny Viksten finns tillgänglig för mediefrågor mellan klockan 13.00-14.00. Telefonnummer 010 568 22 78

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.