05 oktober 17:13, Trafikbrott, Varberg

Förföljande av personbil vid Värö. En man gripen.

Polisen får uppgifter om att en för polisen känd person ska ha färdats i en bil som troligen är stulen på E6 vid Värö, troligen mot Derome. När polisen söker efter bilen så anträffas den stillastående i Derome. I bilen finns även den person som man söker. När polis närmar sig så är bilen låst och i bilen ser man även någon typ av vapen, oklart om det riktas mot ingripande polismän.

Gärningsmannen startar bilen och kör från platsen. Ett sk förföljande genomförs en kort sträcka innan den misstänkte lämnar bilen till fots. Han grips strax därefter. Bilen är anmäld stulen. Polisen har även hittat ett vapen i form av en luftpistol. Den misstänkte har även stoppat en bil före gripandet och då uppvisat ett vapen, oklart hur. Ingripande polismän har haft höjd beredskap vid ingripandet, dvs. vapen i skjutklart läge.  

Den gripne är misstänkt för trafikbrott, tillgrepp av fortskaffningsmedel, ej stannat på polismans tecken, olovlig körning. Möjligen kan ytterligare brott tillkomma efter genomgång av händelsen. Troligen vapenbrott.

Ingen person har skadats fysiskt under händelsen.  

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.