05 oktober 18:32, Åldringsbrott, Eskilstuna

Äldre kvinnor utsatta för åldringsbrott.

Polisen har under sena måndagseftermiddagen fått in samtal om åldringsbrott och försök till åldringsbrott i Eskilstuna. I det ena fallet har en kvinna i 90-årsåldern fått besök av en gärningsperson som velat byta brandvarnare i hennes bostad. I samband med detta har ett kontokort försvunnit och 15 000 kronor från kontot. Brottet ska ha skett vid 14-tiden och polispatrull har varit på plats för en brottsplatsundersökning. En anmälan om stöld alternativt bedrägeri kommer upprättas.

Vid 16-tiden ska ytterligare en kvinna i 90-årsåldern i Eskilstuna ha haft besök av två personer som utgett sig för att vara poliser och velat utreda ett inbrott. Personerna blev dock aldrig insläppta i bostaden. Polispatrull kommer skriva en anmälan om förgivande av allmän ställning.

På grund av detta vill polisen uppmana till försiktighet när okända personer ringer på dörren. Be om legitimation och ring till exempelvis fastighetsbolaget som personen säger sig representera, på ett nummer som man känner till sedan tidigare. Polisen önskar också att allmänheten pratar med sina äldre anhöriga om riskerna att utsättas för liknande brott.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.