Uppdaterad 06 oktober 14:03

06 oktober 07:05, Försvunnen person, Kinda

Polisen sökte efter en försvunnen man - han hittades vid liv.

Sedan klockan 19.13 på måndagen letar polisen efter en försvunnen person. En man, som är i 90-årsåldern, hade lämnat sin bostad i Hovby, Kisa, under eftermiddagen och inte kommit tillbaka.

Mannen beskrivs som smal och är 167 cm lång. Mannen bär glasögon. Han har en sjukdomsbild som gör att han kan uppfattas som förvirrad.

Polisen är mycket angelägen om att ta emot tips från personer som kan ha sett mannen.

Uppdatering 09.23
Mannen är fortfarande försvunnen och polisen fortsätter sökandet. UAS (drönare) används för att söka efter mannen. Frivilliga kommer att delta i sökandet.

Uppdatering 10.26
Polisen har varit i kontakt med flera sjukhus i närheten för att kontrollera om mannen befinner sig där, men än så länge har mannen inte påträffats.

Uppdatering 12.47
Hemvärnet biträder polisen i sökandet. Polisen är fortfarande intresserade av att få in tips från allmänheten.

Uppdatering 13.29
Två helikoptrar från Försvarsmakten kommer att biträda polisen i sökandet.

Uppdatering 13.42
Mannen är påträffad vid liv. Mannen hittades av en hundförare.

Uppdatering 14.00

Polisen har kallat på en ambulans för att kontrollera mannens hälsa. Anträffandeplatsen är ca 600 meter söder om platsen där mannen sågs senast, och ett par hundra meter nordväst om Hovby brygga. Det finns ingen misstanke om att mannen har utsatts för något brott.

Från anträffandeplatsen rapporteras att mannen nu förs till sjukhus, nedkyld och blöt.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.