06 oktober 17:56, Stöld, försök, Flen

Misstänkt bedragare utgav sig för att vara fastighetsskötare.


16:45 Polisen larmades till en lägenhet i området Salsta. En kvinna i 95-årsåldern hade blivit utsatt för ett stöldförsök.

En person kom och knackade på dörren och sade att hen var fastighetsskötare och skulle kontrollera elementen. Kvinnan släppte in personen som sa att det behövdes beställas en reservdel till elementet. För att göra beställningen sa personen att hen behövde kvinnans bankkort. Kvinnan fattade då misstankar och sa att hon inte hade något kort varpå personen lämnade lägenheten.

Polisen har varit hemma hos kvinnan och pratat med henne. En anmälan om försök till grov stöld är upprättad. Det finns ingen misstänkt.

Det är inte ovanligt att personer inriktar sig just mot äldre för att begå brott. Polisen uppmanar därför anhöriga till äldre personer att prata om den här typen av brott för att upplysa äldre om att de inte ska lämna ifrån sig sina kort, kortuppgifter eller andra värdesaker. Det är också viktigt att den utsatta personen själv eller via anhöriga kontaktar polisen så fort som möjligt.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.