06 oktober 21:38, Försvunnen person, Linköping

Äldre man försvunnen i Linköping

07:30 En man i åttioårsåldern lämnade sitt hem i stadsdelen Berga i Linköping på morgonen. Enligt mannens son skulle han bara vara borta en kort stund.

17:11 När mannen inte kommit hem sent på eftermiddagen blev hans anhöriga oroliga och kontaktade polisen. Sonen berättade att hans far brukar cykla runt och samla burkar i Tannefors, Hejdegården, Johannelund och City, men att han kan hamna på olika platser i Linköping.

20:58 Polisen fortsätter att söka efter mannen som är klädd i mörkblå jacka, mörkgröna byxor, gymnastikskor och keps. Han är 174 cm lång. Mannen pratar dålig svenska och kan framstå som lite förvirrad, men kan uppge vem han är och var han bor. Mannens cykel är svart med stora korgar. Kollektivtrafik och taxi kommer också inom kort att få del av mannens signalement.  

Polisen är angelägen om att komma i kontakt med personer som kan ha sett den försvunne mannen. Det går att ringa 114 14 eller 112 om det är akut.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.