07 oktober 14:59, Narkotikabrott, Stockholm

I Tantolunden grep ordningsvakter en man misstänkt för narkotikabrott genom innehav.

Ordningsvakter tog kontrollerade mannen i Tantolunden på grund av mannens ordningsstörande beteende. Mannen vägrande att lämna platsen när ordningsvakterna avvisade honom. I samband med att ordningsvakterna genomförde en skyddsvisitation inför ett avlägsnande anträffades misstänkt narkotikaklassade tabletter. Ordningsvakterna grep mannen misstänkt för narkotikabrott.

Polisen som var på plats identifierade mannen samt hävde gripandet. Tabletterna togs i beslag och ingår i utredningen angående narkotikabrott. Polisen har handlagt ärendet enligt regeringsuppdraget Snabbare lagföring där syftet är att korta handläggningstiderna genom hela rättskedjan. För mannen som är misstänkt för narkotikabrott innebär det att han vet från vilket datum förundersökningen finns att tillgå samt fått veta vilket datum rättegången är planerad till.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.