Uppdaterad 07 oktober 21:50

07 oktober 20:11, Mord/dråp, försök, Stockholm

Via SOS Alarm fick polisen veta att en person blivit skottskadad utomhus, detta har troligtvis skett i Akalla.

Polisen är på plats för att ta reda på mer. Vilket görs genom att prata med brottsoffret, eventuella vittnen eller andra som kan ha sett eller hört något som kan vara till hjälp för polisen.

När brottsplatsen är lokaliserad kommer den spärras av så att teknikerna kan genomföra en teknisk undersökning av platsen.

Polisen har inlett en förundersökning angående försök till mord.

Uppdatering klockan 21:15

Den skadade personen är en man och han är förd med ambulans till sjukhus. De uppgifter som finns om hans skadeläge är att det inte är livshotande samt att han varit vid medvetandet och talbar när polisen pratade med honom i Akalla. Brottsplatsen är utomhus på Sibeliusgången och den är avspärrad i väntan på teknisk undersökning.

Uppdatering klockan 21:46

Polisen är kvar i området och arbetar. I de initiala uppgifterna som har kommit fram finns det uppgifter som säger att gärningspersonerna kan ha varit två stycken och lämnat platsen på ett tvåhjuligt fordon.  

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.