Uppdaterad 09 oktober 07:47

09 oktober 07:00, Sammanfattning natt, Södermanlands län

En sammanfattning av nattens händelser.

Polisen i Södermanland har hanterat cirka 40 ärenden mellan klockan 22 och 06. De händelser som sticker ut redovisas nedan:

22.22 Polisen beordrades till ett apotek i centrala Flen med anledning av ett inbrott. När väktare och polis kom till platsen fanns ingen misstänkt gärningsperson kvar. En ruta till lokalen hade krossats. Vad som har stulits är oklart. En förundersökning gällande stöld genom inbrott inleddes. Flera timmar senare, vid 05.50-tiden, beordrades polisen på nytt till samma apotek med anledning av ytterligare ett inbrott. En man, som är i 40-årsåldern, greps av väktare. Polis åkte till platsen och den gripne mannen fick följa med till polisstationen. Uppdatering 07.45: Mannen är misstänkt för stöld genom inbrott samt ringa narkotikabrott, eget bruk. Tekniker kommer att åka till butiken under förmiddagen.

01.09 Polisen larmades till en bostad i området Lagersberg i Eskilstuna, enligt initiala uppgifter skulle en person ha blivit skottskadad på adressen. När polisen kom fram till platsen visade det sig att ingen person var fysiskt skadad. Okända gärningspersoner ska ha visat upp ett vapenliknande föremål mot personer på den aktuella adressen, vapnet ska ha visats upp genom ett titthål i bostadsdörren. Polisen har upprättat anmälan om grovt vapenbrott och grovt olaga hot.

Polispatrullerna har också hanterat rutinärenden exempelvis berusade personer och trafikkontroller men inga grövre brott har kommit till polisens kännedom.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.