Uppdaterad 10 oktober 09:16

09 oktober 12:31, Skottlossning, misstänkt, Borås

Misstänkt skottlossning i området Frufällan.

Polisen fick samtal via SOS alarm om skottlossning i Frufällan, Polisen har nu flera enheter på plats för att kontrollera uppgifterna.

13:47 Uppdatering
Polisen kan konstatera att det skett en skottlossning i området. Efter sökarbete anträffas en ung person med skottskador.
Personen förs med ambulans till sjukhus. Inga uppgifter om skadeläge.

14.55 Uppdatering
Den skadade unga mannen vårdas på sjukhus med allvarliga skador, dock ej livshotande. Polisen är i området och söker efter brottsplatsen, vilken inte är densamma som anträffandeplatsen. Skytten/skyttarna är ännu inte gripna. 

17.30 Uppdatering
Den skadade unga mannen är 16 år och skadeläget är oförändrat. Anhöriga är underrättade. Brottsplatsen är nu lokaliserad till Vikåsaudden. Ingen person gripen i nuläget.

Uppdatering 201010
Polisen har för närvarande ingen ytterligare information att lämna i utredningen/spaningsarbetet. Ingen person har gripits.
 Polisen är dock intresserad av vittnesuppgifter från brottsplatsen vid tidpunkten för brottet. Ring polisen på 114 14 eller lämna tips via polisen.se.

 

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.