Sök på polisen.se

01 september 06:38, Sammanfattning natt, Jönköpings län

En sammanfattning av nattens händelser.

Polisen i Jönköpings län har hanterat cirka 35 ärenden mellan klockan 22 och 06. De händelser som sticker ut redovisas nedan:

04.23 Polis larmades till en frisörsalong på Erik Dahlbergsgatan i Huskvarna med anledning av ett misstänkt inbrott. När polis kom till platsen kunde man konstatera att en ruta var krossad. En högtalare ska ha stulits. Polisen har upprättat en anmälan om stöld genom inbrott.

04.27 En polispatrull påträffade en man med en moped i centrala Jönköping. Vid kontroll visade det sig att mopeden var stulen. Mannen, som är i 45-årsåldern, hade flera verktyg i sin ryggsäck. Mannen misstänks för tillgrepp av fortskaffningsmedel. I väskan hade han en yxa vilket gör att han även är misstänkt för brott mot knivlagen.

Polispatrullerna har också hanterat rutinärenden exempelvis berusade personer och trafikkontroller men inga grövre brott har kommit till polisens kännedom.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.