Uppdaterad 01 september 20:57

01 september 14:51, Misshandel, Falun

En man är misstänkt för brott i Lasarettsområdet.

Polisen får samtal från en person som ser hur en man sätter in ett litet barn i en bil och slår barnet i ansiktet för att därefter låsa bilen och lämna platsen.

Solen skiner och det är varmt ute och mannen hade inte dragit ner några fönsterrutor.

När polisen kom till platsen fick de information om att mannen hade gått in på en affär på platsen och polisen gick in och letade efter mannen och hittade honom efter en liten stund. Mannen följde med och fick låsa upp bilen så att man kunde ta ut barnet.

Mannen är frihetsberövad som misstänkt för misshandel och framkallande av fara för annan. Mannen är inte hemmahörande i Sverige. Efter förhör med mannen kommer en åklagare att fatta beslut om mannen skall vara fortsatt frihetsberövad.

Barnet är undersökt av ambulanspersonal på platsen men denne behövde inte åka med för vård. Barnet är överlämnat till en anhörig som kom till platsen.

Socialtjänsten är informerad.

UPPDATERING kl. 20.56

Efter förhör med mannen beslutade en åklagare att mannen skulle vara fortsatt frihetsberövad och han är numera anhållen som misstänkt för misshandel.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.