Sök på polisen.se
Uppdaterad 02 september 08:01

01 september 19:58, Brand, Linköping

Kraftig brand i bostadshus.

19.33 Polis, räddningstjänst och ambulans beordrades till Skäggetorp i Linköping med anledning av en brand i ett flerfamiljshus. Enligt larmet slog lågorna ut från byggnadens tak.

19:38 Polispatruller på plats har börjat utrymma trapphusen och sätta upp avspärrningsband.

21:02 Väktare har anlänt för att hjälpa till med avspärrningarna. För boende i området har en samlingsplats upprättats. Det finns i nuläget inga uppgifter om skadade personer i samband med branden.

20200902, 07.55: Polisen har påbörjat en utredning om mordbrand, eftersom det finns misstankar om att branden kan vara anlagd. Polisen har upprättat en större avspärrning som är bevakad för att förhindra tillträde till det brandskadade huset. När det är möjligt kommer polisens kriminaltekniker att genomföra en kriminalteknisk undersökning för att om möjligt fastställa brandorsaken och säkra bevisning.

Polisen behöver allmänhetens hjälp med utredningen av branden. Den som vet, eller tror sig veta hur branden har uppstått och har uppgifter att lämna kan vända sig till polisen på 114 14 eller ute på plats i Skäggetorp.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.