Uppdaterad 13 september 13:59

11 september 16:25, Skottlossning, Borås

Larm om skottlossning på Stengärdsgatan i centrala Borås.

Enligt initiala uppgifter har en man i 25-årsåldern blivit skjuten i ena benet av en annan maskerad man. Den misstänkte har därefter sprungit från platsen och söks nu av flera polisenheter. Ambulans är på plats för att ta hand om den skottskadade mannen. Brottsplatsen har spärrats av och en teknisk undersökning kommer att inledas inom kort. En förundersökning om försök till mord har inletts.

17.50 Fyra män i 20-30-årsåldern som misstänks vara inblandade i skjutningen har nu gripits i en bil i ett parkeringsgarage i centrala Borås. Bilen tagen i beslag för en teknisk undersökning.

20.35 Avspärrningarna på brottsplatsen är nu hävda. Förhör har inletts med de gripna och när förhören är klara kommer åklagare att kontaktas. Den skadade mannen kommer att förhöras så fort hans tillstånd tillåter det. 

12/9 10.00 Männen som greps under gårdagen har under natten anhållits av åklagare. Alla fyra är i nuläget misstänkta för försök till mord. Förhören med männen kommer att fortsätta under dagen.

13/9 13.30 De fyra män som varit anhållna släpptes i dag på fri fot av åklagare. Det finns fortfarande misstankar om inblandning i händelsen men inte skäl för häktning. Från och med i morgon handläggs ärendet av grova brott i Borås.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.