Sök på polisen.se
Uppdaterad 12 september 05:01

12 september 04:31, Sammanfattning natt, Västernorrland län

Ett urval av nattens händelser.

Sammanfattning av insats motorträff 11/9 Sundsvall

Insatsen startade lugnt med fordon utspridda på olika platser i och kring Sundsvall. Polisens tanke med insatsen var att få igång en kommunikation med de fordonsintresserade i Sundsvall med omnejd.

Efter hand som kvällen fortgick samlades också en större samling av folk och fordon på City gross parkering i Bydalen utanför Sundsvall. Störningsmoment med hög musik var återkommande och berusningsgraden var hög. Åldrarna var blandat men en hel del yngre (under 18 år) fanns på platsen. Trots den höga berusningsgraden var det relativt fritt från bråk.

Polisen förverkade en hel del alkohol, samt att föräldrar kontaktades.

5 stycken fordon besiktades på platsen.

2 personer rapporterades för hastighetsöverträdelse

2 personer omhändertogs enligt LOB

Vid två tiden när de flesta lämnat platsen kunde patrullerna konstatera en stor mängd skräp, trasiga flaskor etc. på platsen. 

Polisen vill tacka och har haft god hjälp och ett gott samarbete med ett flertal externa aktörer som ex. Fältassistenter från flera kommuner, vuxna på stan, Clean Sundsvall, polisens volontärer.

Kvällens träff hade besökare från Dalarna, Jämtland, Gävleborg med mer vilket bekräftade den trend som polisen sett med större upptagningsområden.

Trots en hel del misskötsel så upplevde patrullerna att de haft många bra diskussioner med fina ungdomar som är bedrövade över att träffarna blir som de blivit. Många drivna, engagerade ungdomar med hjärtat på rätt ställe gör att polisen känner hopp för framtida träffar.

 Insatschef

Johan Dyrander

Lokalpolisområde Medelpad

22:44 Drograttfylleri, centrala Örnsköldsvik

Efter ett trafikstopp är en man i 20 års åldern misstänkt för drograttfylleri och narkotikabrott eget bruk. Även passageraren i samma ålder misstänktes för narkotikabrott eget bruk. De bägge fördes till sjukhuset i Örnsköldsvik för provtagning. Efter provtagning och förhör frigavs de bägge yngre männen.

02:17 Misshandel, centrala Härnösand.

Patruller och ambulans skickades till en misshandel i centrala Härnösand efter att flertalet inringare larmat. De initiala uppgifterna var att en man var medvetslös efter ett större slagsmål. Då patrullerna kom till platsen var det relativt lugnt patrullen upprättade två anmälningar gällande misshandel samt förhörde personer på plats. En av målsägande fördes till sjukhuset med ambulans. Utredningsarbete pågår.

02:42 Trafikolycka singel, v87  i höjd med Östra Karlsmyran utanför Sollefteå.

Patrull skickades till en trafikolycka där de initiala uppgifterna var att en bil kört i diket och föraren i 20 års åldern klagade över smärtor i rygg/nacke. Patrullen på plats kunde konstatera att föraren var nykter, patrullen skrev anmälan gällande vårdslöshet i trafik. Mannen fördes till Sollefteå sjukhus med ambulans.

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.