Sök på polisen.se

15 september 20:19, Stöld, Norrköping

Äldre dam lyckades freda sig mot aggressiv tjuv.

18.31 en kvinna ringde till polisen och anmälde att hon vid 18-tiden hade blivit angripen när hon gick på Drottninggatan i Norrköping.

Kvinnan, som är i 80-årsåldern beskrev att hon blev påhoppad av en yngling i 15-20-årsåldern som försökte slita av henne halskedjorna. Trots den allvarliga situation som hon hamnat i lyckades hon freda sig och knuffa bort angriparen, som fann för gott att fly och lämna platsen till fots. Den drabbade kvinnan säger sig inte ha skadats fysiskt vid överfallet.

Polisen har varit hemma hos den drabbade kvinnan och en utredning om försök till grov stöld är påbörjad. Ett förhör har även hållits med henne.

Polisen har för närvarande ingen misstänkt.

För att kunna utreda ärendet behöver polisen allmänhetens hjälp. Den som kan ha sett händelsen på Drottninggatan vid 18-tiden uppmanas att ta kontakt med polisen på 114 14 eller via polisens tipsformulär på polisen.se.

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.