17 september 08:06, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Östergötland.

07.30 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 40-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. Ingen person har gripits, en har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och tre har fått följa med för provtagning på grund av misstänkt påverkan.

01.28 SOS-larm till polisen om att en ambulans larmade från Albrektsvägen i Norrköping. Polisen åkte till platsen för att ta reda på vad som hänt och när polisen kom i kontakt med ambulanspersonalen visade det sig att de åkt till platsen på grund av ett sjukdomsfall. När patienten piggnade till tillgrep han en läkemedelsväska och började springa från platsen. Han greps av polisen misstänkt för stöld och hot mot tjänsteman. Det visade sig också att mannen avvikit från ett behandlingshem där han var tvångsomhändertagen med stöld av lagen om vård av missbrukare.

03.35 SOS-larm till polisen om brand i garagelänga på Skarphagsleden i Norrköping. Det visade sig troligen vara så att brand har anlagts i en bil och sedan har branden spridit sig till två bilar som stod parkerade intill. Polisen har påbörjat en utredning om skadegörelse genom brand. Polisen är angelägen om att komma i kontakt med personer som kan veta hur branden uppstått eller som gjort iakttagelser i närheten av brandplatsen. tipsa polisen på 114 14.

03.50 samtal till polisen om att ett inbrott hade upptäckts på en skola på Hårstopsgatan i Motala. Polisen åkte till platsen och det visade sig vara så att tjuven/tjuvarna har tagit sig in genom ett uppbrutet fönster till en datasal där en dator stulits.

Det finns inga andra brott eller händelser att rapportera om.

 

 

 

 

 

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.