Uppdaterad 18 september 07:42

18 september 07:13, Sammanfattning natt, Norrbottens län

Ett urval av nattens polisverksamhet i Norrbottens län.

Det har varit en natt med normal arbetsbelastning. En berusad person i Gällivare har omhändertagits enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. 

Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Här följer ett urval av nattens händelser:

23:47 Försök till inbrott, Övertorneå
Polisen kontaktas gällande ett inbrottsförsök i en restaurang i Pello, Övertorneå. En gärningsperson ska ha gjort åverkan på restauranglokalen och eventuellt försökt ta sig in. Polisen har varit på plats. 

00:22 Trafikolycka, Övertorneå
Polisen larmas om en singelolycka på Pellovägen, Pello, Övertorneå. Enligt tidiga uppgifter ska en personbil ha voltat på platsen. När polisen kom till platsen fanns ingen person kvar. 

00:29 Drograttfylleri, Boden
Polisen stoppar och kontrollerar en personbil i Sanden, Boden. Misstanke uppstår om att föraren, en man, är påverkad av narkotika. Han medtas för provtagning och förhör. Anmälan upprättas gällande drograttfylleri och ringa narkotikabrott, eget bruk. 

Övrigt: En viltolycka har inträffat under tidig morgon, i Piteå. Ingen person har kommit till skada. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.