19 september 08:18, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Här kommer en sammanfattning av nattens händelser.

Polisens regionledningscentral har under natten hanterat 102 ärenden som rör Östergötlands län. Fyra har gripits. 16 personer har omhändertagits för fylleri eller påverkan av narkotika.

00:16 Polis och ambulans beordrades till centrala Norrköping efter larm om en misshandel. Ett större gäng ska ha slagits. Flera polispatruller skickades dit och väl på plats hittades två skadade personer. Männen, båda i 30-årsåldern, fördes till sjukhus med ambulans. Polisens presstjänst har inga uppgifter om skadeläget. Okända gärningsmän ska ha försvunnit från platsen efter händelsen och ingen är i nuläget gripen. Polisen har förhört vittnen och gjort olika typer av dokumentationer. En förundersökning om grov misshandel har upprättats.

04:38 Polis och ambulans beordrades till en bostad i centrala Norrköping efter larm om misshandel. En person ska ha slagit en annan person med ett tillhygge. Väl på plats greps en man i 40-årsåldern. Han är misstänkt för olaga frihetsberövande, grov misshandel och olaga hot. På den aktuella adressen fanns också två andra personer. En kvinna och en man i 40-årsåldern. De behövde inte uppsöka sjukhus med ambulans. Polispatrull har hållit förhör med vittnen och genomfört en husrannsakan.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.