Uppdaterad 19 september 15:54

19 september 09:17, Trafikolycka, personskada, Örebro

Allvarlig trafikolycka mellan lastbil och personbil på Rv52 strax väster om Hampetorp

Polis, räddningstjänst och ambulanser på plats. Ambulanshelikopter på väg från Karlstad.

Enligt initiala uppgifter är lastbilschauffören till synes oskadd medan de två personerna som färdats i personbilen är skadade, oklart hur allvarligt. De tas just nu omhand av ambulanspersonal.

UPPDATERINGKL 11:35. Ena väghalvan är nu öppen för växelvis trafik förbi olycksplatsen.

En av polisens bilinspektörer är på väg för att genomföra en teknisk undersökning på plats. Det har beslutats om att båda fordonen skall tas i beslag för fortsatt undersökning.

UPPDATERING KL 14:05 Bärgningsarbetet har påbörjats vilket medför att vägen åter är avstängd för trafik.

NY UPPDATERING: Föraren av personbilen, en taxi, avled av de skador han ådrog sig vid olyckan. Det är en man i 55-årsåldern vars anhöriga har underrättats.

Passageraren i taxin är en man i 35-årsåldern. Han är allvarligt skadad och fördes med ambulans till USÖ för vård.

Föraren av lastbilen är en man 40-årsåldern. Han greps på platsen och är misstänkt för vårdslöshet i trafik, vållande till annans död samt vållande till kroppsskada. Efter förhör kommer åklagare att ta ställning till om han ska anhållas eller friges under den fortsatta utredningen.

Olyckans händelseförlopp är ännu inte klarlagt.

NY UPPDATERING KL 15:40 Bärgningen är avklarad och vägen fri för trafik. Åklagare har efter förhör beslutat att anhålla lastbilsföraren.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.