Sök på polisen.se
Uppdaterad 02 september 08:59

02 september 03:19, Mord/dråp, försök, Kristianstad

Man skjuten i benet, Gamlegården.

Uppgifter inkommer till polisen om att en man skall ha blivit skjuten i benet i området Gamlegården i norra Kristianstad. Polispatruller och ambulans skickas till platsen. En skadad man i 35-årsåldern anträffas med vad som misstänks vara skottskada i benet och han förs med ambulans till sjukhus. Specialsökhund och tekniker budas och platsen spärras av i väntan på teknisk undersökning.

Kl 05:14 påbörjar vapenhunden sök på platsen och kl 06:31 inleder tekniker sitt arbete.

Fynd har gjorts som tyder på att en skarp skottlossning har skett på platsen och polis har varit i kontakt den skadade mannen på sjukhuset. Hans skadeläge benämns som allvarligt. Vittnesuppgifter har samlats in och händelsen rubriceras initialt som försök till mord. Ingen misstänkt gärningsperson har gripits kl 06:45.

Uppdatering 08:58 Mellan kl 8-9 lämnar teknikerna brottsplatsen, som är belägen utomhus. Fortsatt är ingen misstänkt gärningsperson gripen. Kontroller på fordon samt föremål i närliggande område har genomförts.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.