Sök på polisen.se

02 september 06:44, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Östergötland.

06.20 06.11 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 30-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. Två har gripits, en har omhändertagits och en har fått följa med för provtagning och förhör misstänkt för drogpåverkan.

00.43 polisen fick samtal om att några personer olovligt hade tagit en bilnyckel i Tannefors, Linköping. Personerna försökte starta bilen till vilken nyckeln hörde, men den startade inte. Polisen åkte till platsen och kunde gripa två personer för försök till tillgrepp av fortskaffningsmedel. Bilnyckeln anträffades och togs i beslag. Polisen höll förhör med de båda och kontaktade åklagare som frigav båda två, två män i 20- respektive 25-årsåldern.

02.07 i samband med en rutinmässig fordons- och förarkontroll i ryd, Linköping blev bilföraren en man i 50-årsåldern misstänkt för grov olovlig körning.

03.39 i samband med en rutinmässig fordons- och förarkontroll på Industrigatan i Linköping blev en person i bilen misstänkt för ringa narkotikabrott genom eget bruk. En man i 20-årsåldern fick följa med för provtagning och förhör.

Det finns inga andra brott eller händelser att rapportera om.

 

 

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.