20 september 08:18, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Här kommer en sammanfattning av nattens händelser.

Polisens regionledningscentral har under natten hanterat 102 ärenden som rör Östergötlands län. Två har gripits. 15 personer har omhändertagits för fylleri eller påverkan av narkotika.

02:21 Polis beordrades till centrala Linköping efter larm från allmänheten om att en person blivit utsatt för ett rån. På plats anträffade polispatruller en man i 20-årsåldern som blivit av med bland annat en mobiltelefon och en plånbok. Två misstänkta gärningspersoner ska ha sprungit från platsen. Den drabbade mannen ska inte ha behövt kontrolleras av ambulans. En förundersökning gällande rån har inletts.

02:34 Polis beordrades till Finspång efter larm om bråk vid en skola mellan några personer. Väl på plats visade det sig att två killar, den ena i 20-årsåldern och den andra i 25-årsåldern, blivit rånade. Ingen av dem har behövt kontrolleras av ambulans men polisen har upprättat en anmälan om rån. Det finns i nuläget ingen gripen.

Utöver detta har polisen haft ärenden om rattfylleri, trafikbrott, viltolyckor samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt. Inga grövre våldsbrott har kommit till polisens kännedom.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.