Uppdaterad 21 september 20:35

21 september 19:58, Vapenlagen, Göteborg

Larm om pistolbeväpnad person vid Skälltorp.

Vittnen uppger att de sett ett ungdomsgäng (ca 10 st) vid Mårbackagatan. En i gruppen har visat upp något som kan ha varit en pistol. Den som visat upp det eventuella vapnet färdades på någon typ av moped. Den beväpnade uppges även ha avlossat vapnet mot en husvägg/fasad. Polis larmas till platsen. De uppges dock ha lämnat platsen före det att polisen kommit fram.

Ett flertal polispatruller söker av närområdet men ännu har ingen hittats som stämmer in på signalement eller något vapen. Inga uppgifter om personskador eller skador på fastighet. Däremot så finner polisen på plats rester av vad som kan ha varit skjutning med någon typ av paintballvapen.  

Insatsen på platsen avslutas ca kl 20.30 utan att man hittat varken vapen eller person. Troligen sk paintballvapen. Helikopter har även sökt i närområdet.  

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.