22 september 07:12, Sammanfattning natt, Södermanlands län

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Södermanland.

06.04 polisen har hittills detts dygn hanterat ett 25-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. En har gripits för brott och en har omhändertagits för berusning på grund av berusning/ordningsstörning.

00.08 polisen fick samtal om att en väktare skulle ha blivit hotad i samband med stängning av en bensinstation i Borgmästarhagen, Nyköping. Polisen åkte till platsen och då hade den hotfulle mannen börjat springa från platsen. Polisen följde efter och stoppade mannen. Det verkar som att den hotfulle mannen inte velat acceptera att macken hade stängts och då blev han hotfull. Mannen omhändertogs för tillnyktring och när han nyktrat till kommer han att förhöras som misstänkt för hot mot tjänsteman, ringa narkotikabrott genom eget bruk och innehav.

04.12 polisen fick samtal om att en man hotade hoppa från en balkong på hög höjd i stadsdelen Nyfors i Eskilstuna. När polisen kom till platsen hade mannen lämnat balkongen. Han anträffades senare i närheten och då var han tydligt påverkad av droger. Det framkom också att mannen kunde ha misshandlat en kvinna varför en utredning om misshandel påbörjades. Mannen, som är i 30-årsåldern greps för misshandel, ringa narkotikabrott genom eget bruk och dopingbrott. Mannen kommer att förhöras angående brotten när han har nyktrat till under förmiddagen.

04.46 SOS-larm om brand på Tängstavägen i Nyköping där det skulle brinna utomhus. Det visade sig vara en container som börjat brinna utan spridningsrisk varför polisen har påbörjat en utredning om skadegörelse genom brand.

05.56 SOS-larm till pollisen om brand utomhus på Stora Malmsvägen i Katrineholm. Det visade sig var ett förråd som brunnit och polisen påbörjade en utredning om skadegörelse.

06.01 polisen fick samtal om att en lastbils ska ha stulits under natten från Gillberga Eskilstuna. Det är en 12 meter lång Scania P400 lastbil, helvit till färgen. Registreringsnumret slutar 880 och polisen tar gärna emot tips om någon ser lastbilen. Lastbilen är också anmäld stulen och efterlyst i vägtrafikregistret.

Det finns inga andra brott eller händelser att rapportera om.

 

 

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.