22 september 12:47, Rattfylleri, Linköping

Lastbilschaufför stoppades, misstänkt för rattfylleri.

10.16 polisen fick samtal från en inringare som berättade att en lastbilschaufför höll på att lasta bilar på en biltransport på Roxtorpsgatan i Tornby, Linköping.

Någon eller några av bilarna som skulle lastas på biltransporten var utrustade med alkolås och chauffören kunde inte starta dessa bilar. Han gick då till några andra personer i närheten och bad om hjälp att starta bilarna.

Inringaren tyckte det var ett anmärkningsvärt beteende och fick misstankar om att lastbilschauffören kunde vara påverkad och att det var anledningen till att bilarna inte startade.

Polisen sände ett par trafikpolispatruller till området och när de kom fram hade lastbilschauffören lastat samtliga bilar, förankrat dessa och kört iväg.

Polisen stoppade den aktuella lastbilen på E4 vid Tift och då blåste lastbilschauffören positivt i polisens sållningsinstrument.

Det var en man i 35-årsåldern som fick följa med till polisstationen för provtagning och förhör, misstänkt för rattfylleri.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.