23 september 06:58, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Östergötland.

06.30 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 30-tal rutinärenden, vuvudsakligen utan brottsmisstankar. Ingen har gripits för brott, två har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och en har fått följa med för provtagning på grund av misstanke om drogpåverkan.

01.08 i samband med en fordons- och förarkontroll på en bilist i stadsdelen Skäggetorp i Linköping uppstod misstanke om att bilföraren, en man i 20-årsåldern, kunde vara drogpåverkad. Han fick följa med polisen för provtagning och förhör.

02.33 inkom ett inbrottslarm till ett vaktbolag i Norrköping. Väktare åkte till platsen, en byggnad på Lindövägen för att kontrollera. Polis kallades till platsen eftersom det fanns tecken som tydde på inbrottsförsök. Polisen misstänker att någon har försökt att göra inbrott på platsen men att försöket har avbrutits. En utredning om försök till stöld är påbörjad. Det finns ingen misstänkt.

02.35 väktare ringde om att de hade anträffat en obehörig man inne på en inhägnad byggarbetsplats i Ektorp, Norrköping. Polisen åkte till platsen och omhändertog mannen på grund av berusning. Han är nu också misstänkt för olaga intrång på byggarbetsplatsen.

Det finns inga andra brott eller allvarliga händelser att rapportera om.

 

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.