23 september 19:53, Stöld, Kristinehamn

Tillgrepp av fortskaffningsmedel m.m. i området Djurgården i kristinehamn.

Polisen har gripit en man 30-årsåldern efter att han försökt stjäla en släpkärra från en fastighet i området Djurgården. Han ertappades av ägaren och körde in i en bil då han försökte åka från platsen. Därefter sprang han in i ett skogsområde där han greps av polis.

Det visade sig att bilen han körd var anmäld stulen och hans körkort sedan tidigare är återkallat. Dessutom visade han tecken på drogpåverkan varför han misstänks för drograttfylleri.

Eftersom det inte bedöms finnas häktningsskäl hävdes gripandet av mannen som medtogs för provtagning och förhör. Efter detta kommer han att var fri under den fortsatta utredningen där misstankarna gäller tillgrepp av fortskaffningsmedel, stöld av släpkärra, skadegörelse på annat fordon, grov olovlig körning, drograttfylleri samt ringa narkotikabrott avseende eget bruk 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.