24 september 20:00, Motorfordon, stöld, Örnsköldsvik

Örnsköldsvik, flera fordonsstölder

Under torsdagsmorgonen upptäcks att en bil stulits från en adress på Dekarsön. Bilen hittas senare en bit därifrån, där en annan bil (en Volvo) stulits. 

En brottsplatsundersökning genomförs i den anträffade bilen, därefter lämnas den åter till ägaren.

Senare upptäcks att två vattenskotrar stulits från Marinvägen. Även där genomförs en brottsplatsundersökning och platsen dokumenteras.

Vid 12-tiden påträffas en kåpsläpvagn längs en skogsbilväg och det finns misstanke om att släpet är stulet. En tidigare ägare kontaktas och informeras. När personen kommer till platsen upptäcks att en stulen vattenskoter och en snöskoter står på släpet. Dessa återlämnas senare till ägarna.

I samband med att ägarna kontaktas framkommer det också att ytterligare ett kåpsläp stulits.

Under eftermiddagen hittas också en av de stulna vattenskotrarna vid Moälven. Den lämnas åter till ägaren.

I nuläget har två av de stulna fordonen inte anträffats. Det gäller en bil, en Volvo med registreringsnummer som börjar på KWT, samt ett aluminiumfärgat, stort kåpsläp som har registreringsnummer som börjar på OHK.

Om man gör några iakttagelser av fordonen, kontakta polisen på telefonnummer 11414.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.