24 september 21:09, Bedrägeri, Värnamo

Äldre kvinna utsatt för telefonbedrägeri.

19:53 Polis beordrades till centrala Värnamo efter samtal om ett bedrägeri. En kvinna i 90-årsåldern ska under torsdagskvällen ha blivit uppringd av en man som utgett sig för att vara från ett lånebolag. Mannen påstod att han beviljat ett lån på 50 000 kronor i kvinnans namn. När kvinnan sa att hon inte ansökt om ett lån utan ville stoppa detta så påstod mannen att han då kopplade henne vidare till en säkerhetsavdelning på en bank.

Kvinnan fick prata med en annan mansröst som fick henne att godkänna någonting med koden på hennes bankdosa. Detta skulle hon göra för att stoppa själva lånet. Därefter bad han henne swisha 15 000 kronor men då blev kvinnan misstänksam och mannen la till slut på luren.

Polispatrull har varit på plats och kommer att skriva en anmälan om försök till bedrägeri. Kvinnan blev lyckligtvis inte av med några pengar i samband med händelsen.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.