25 september 07:00, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

God morgon. Dagens presstalesperson är Fredrik Svedemyr. Under kvällen tjänstgör Jenny Widén.

23:02, Göteborg, hot mot tjänsteman
En patient på rättspsykiatrin avvek från avdelningen under kvällen. I samband med detta hotade patienten en väktare med kniv. Mannen hotade ytterligare en person med kniv och tvingade till sig dennes bilnycklar. Han försvann sedan från platsen i bil. Mannen kunde senare under kvällen gripas och anmälan om tillgrepp av fortskaffningsmedel, olaga hot och hot mot tjänsteman är upprättad.

23:57, Mark, stöld
Vi får ett larm om ett pågående inbrott i en byggcontainer i närheten av Hajoms bygdegård. Anmälaren har vaknat av att någon bankar på containern. Polis åker till platsen och på vägen upptäcker de en misstänkt bil med två personer i. Bilen kontrolleras och där hittar poliserna en stulen cykel. Bilen i sig är stulen och falskregistrerad. Ytterligare en patrull åker till bygdegården och där grips även två personer på plats. Fyra personer är nu anhållna misstänkta för stöld.

00:56, Göteborg, knivlagen
En polispatrull upptäcker en bil som har fått motorstopp. I bilen befinner sig tre berusade personer. De uppger att en fjärde person har kört bilen, men lämnat platsen. Föraren ska enligt uppgift varit nykter. Polisen gör en kontroll av fordonet och hittar en kniv. Bilen bärgas och en av personerna rapporteras för brott mot knivlagen.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.