25 september 15:48, Kontroll person/fordon, Stenungsund

I samband med att polis ska kontrollera en parkerad husvagn i Stora Höga blir de nästan påkörda av en personbil.

I samband med att patrullen ska kontrollera en parkerad husvagn i Stora Höga kommer en man i en bil och gasar på mot patrullen. En polis kastar sig åt sidan för att undvika bli påkörd och ytterligare en person som befinner sig på platen blir också nästan påkörd. Föraren till bilen åker sedan från platsen och ett kortare förföljande inleds. Vid en vändplats stoppas den misstänkte mannen med sin bil och då han misstänks vara påverkad av narkotika får han följa med för provtagning. Bilen tas i beslag enligt trafikbrottslagen och vid en kontroll av husvagnen uppkommer misstankar om att den är stulen och den tas också i beslag.

Mannen som är i 50-årsåldern misstänks för försök till våld mot tjänsteman, försök till grov misshandel, grov olovlig körning, drograttfylleri samt stöld alt. häleri.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.