Uppdaterad 26 september 09:07

26 september 00:24, Sammanfattning natt, Norrbottens län

Ett urval av nattens händelser.

22:08 Trafikolycka singel, E10 norr om Muorjevaara.

Räddningstjänst, ambulans och polis skickades till en trafikolycka singel strax norr om Muorjevaara där de initiala uppgifterna var att en personbil kört i diket. Då patrullen kom till platsen kunde de konstatera att bilen var efterlyst stulen sedan 19 tiden i centrala Gällivare. En person i 30 års åldern greps misstänkt för tillgrepp av fortskaffningsmedel. Då det finns misstanke om att det befunnit sig fler personer på platsen har hundpatrull skickats dit. Hundpatrullen kommer att leta efter ytterligare eventuell gärningsman, samt utesluta att det ligger någon person skadad i närheten av trafikolyckan.  Den gripne transporterades till Gällivare polisstation. bilen kommer att bärgas från platsen.

22:35 Misshandel centrala Boden.

Patrullerna i Boden uppmärksammades av allmänhet gällande en misshandel där flera personer gett sig på en man. Efter att patrullen letat gärningsmännen ett tag kunde en man i 20 års åldern gripas. Mannen fördes till polisstationen i Luleå för vidare utredningsarbete. Patrullen upprättade anmälan gällande misshandel samt har hållit förhör med målsägande och vittnen.

Ett urval av nattens händelser klockan 00-07, uppdatering av Maria Linné, RLC-kommunikatör:

Sedan midnatt har fyra personer omhändertagits enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. Två av dem lämnades över till vårdnadshavare. En person har medtagits för provtagning efter misstanke om narkotikapåverkan.

03:10 Misshandel, Luleå
Polisen beordras till centrala Luleå med anledning av en misshandel. Ett tillhygge ska ha använts. De inblandade, målsägande och misstänkt, är två unga kvinnor. Målsäganden förs till sjukvård. Polisen har hållit förhör och upprättar en anmälan om misshandel. 

Uppdatering klockan 09:01 av Maria Linné, RLC-kommunikatör:

03:50 Misshandel, Övertorneå kommun
Polisen beordras till en adress i Övertorneå kommun med anledning av ett bråk. En man misstänks ha misshandlat en kvinna som han har en relation till. Mannen grips misstänkt för misshandel. 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.