26 september 07:40, Sammanfattning natt, Örebro län

Natten mot lördag får betecknas som relativt lugn i Örebro län, förutom ett antal personrån och ett fall av våld mot tjänsteman.

I Örebro har två personer utsatts för rån i två separata händelser. 00.41 rånades en man i artonårsåldern utanför sin bostad i centrala Örebro av fyra till fem maskerade gärningsmän. Målsäganden skadades inte. Anmälan om personrån. 01.11 rånades en man i artonårsåldern på pengar av två maskerade gärningsmän. Rånet skedde på en innergård, även detta i centrala Örebro. Anmälan personrån. I Kumla rånades en man i femtioårsåldern på sin cykel. Han slogs ner och är osäker på hur många som slog honom. Mannen fördes till akutsjukvård. I Karlskoga slogs en väktare ner då han inspekterade ett staket vid en bilfirma. Väktaren överfölls då av två gärningsmän som slog denne i ryggen. Väktaren skadades såpass att han inte kunde stå på benen. Fördes till sjukhus. Polisinsats med bland annat hund men ingen gripen i nuläget.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.