26 september 07:54, Sammanfattning natt, Södermanlands län

Sammanfattning av nattens händelser.

Under natten mot lördagen har polisens regionledningscentral hanterat 45 ärenden som rör Sörmlands län. Ingen har gripits. 11 personer har omhändertagits för fylleri eller påverkan av narkotika.

21:57 Polisen larmades Vålarö utanför Nyköping. En båtägare kontaktade polisen då han hade fått indikationer på att hans båt hade stulits från båtplatsen. Båten var utrustad med GPS och båtägaren kunde följa båten som såg ut att bogseras av en annan båt på sjön.

23:45 Båten anträffades inte långt ifrån platsen där den stals ifrån men inga gärningspersoner fanns kvar på platsen. Polis med hund har sökt efter gärningspersoner men utan resultat. Båten har tagits i beslag och teknisk undersökning kommer att ske efter helgen. En anmälan om grov stöld är upprättad. Båtens värde uppskattas till 1.7 miljoner kronor.

-

02:32 SOS larmade polis och ambulans till en industriarbetsplats i området Valla i Katrineholm. En man i 40-årsåldern hade fastnat med handen i en kross. Han fördes till sjukhus med ambulans. Polisen har dokumenterat platsen och upprättat en anmälan om vållande till kroppsskada genom arbetsplatsolycka.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.