Uppdaterad 26 september 09:02

26 september 08:00, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

God morgon. Dagens presstalesperson är Fredrik Svedemyr

23:06, Lindome, grov stöld
En anmälare ringer in och anmäler att han har haft inbrott under kvällen. Någon har tagit sig in i lägenheten genom att bryta upp balkongdörren och ett fönster. Oklart vad som saknas. Men patrullen skriver en anmälan om grov stöld.

02:29, Lindome, rattfylleri
Föraren av en personbil kör av vägen och hamnar med bilen i en åker. Räddningstjänst, ambulans och polis larmas till platsen. Föraren tas med för kroppsbesiktning misstänkt för rattfylleri.

03:47, Göteborg, grov stöld
Två gärningspersoner rycker en halskedja och tar smycken från en person i Nordstan. De springer från platsen i riktning mot centralstationen. Det har enligt uppgift inte förekommit några vapen och den drabbade personen ska inte blivit fysiskt skadad. En anmälan om grov stöld är upprättad.

05:18, Göteborg, brand
Det kommer in ett larm om en brand i en lägenhet på Hisingen. Räddningstjänst, ambulans och polis larmas till platsen. Räddningstjänsten bryter upp dörren och kan ta sig in i lägenheten för att släcka branden. I lägenheten finns en person, som förs till sjukhus. Inga uppgifter om skador, men personen var vaken och andades. Brandorsaken är inte helt klarlagd, men har troligtvis har den startat i köket. En anmälan om allmänfarlig vårdslöshet är upprättad.

Uppdatering 07:33: Räddningstjänsten uppger att branden inte har startat på spisen.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.