27 september 07:14, Sammanfattning natt, Västerbottens län

Ett urval av nattens polisverksamhet klockan 00-07.

Sedan midnatt har åtta personer omhändertagits enligt LOB, en av dem misstänks också för ringa narkotikabrott.

Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

00:18 Misshandel, Skellefteå
Polisen beordras till en restaurang i centrala Skellefteå med anledning av att det är bråkigt på platsen. Det finns i nuläget inga närmare detaljer om vad som har inträffat. En anmälan gällande misshandel upprättas och en person omhändertas enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. 

00:47 Misshandel, Umeå
Polisen beordras till Umeå centrum där det är bråkigt utanför en restaurang. Polisen håller förhör på platsen och tar upp anmälan och motanmälan gällande misshandel samt en anmälan gällande våldsamt motstånd. Några närmare detaljer finns inte i nuläget.

04:18 Skadegörelse, Umeå
Polisen beordras till ett flerfamiljshus Väst på stan i Umeå där ett trapphus uppges vara rökfyllt. Det visar sig dock inte vara någon brand. I stället har en brandsläckare tömts i fastigheten. Polisen tar upp en anmälan om skadegörelse.

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.