Uppdaterad 27 september 11:13

27 september 08:00, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

God morgon. Dagens presstalesperson är Fredrik Svedemyr

21:02, Lysekil, rån, olaga hot, skadegörelse, rattfylleri
En man i 30-årsåldern slår sönder sitt hem med en yxa. Han går därefter ut och tilltvingar sig en bil på en närliggande adress. Han kör från platsen, men kör i diket efter några hundra meter. I samband med detta tilltvingar han sig ytterligare en bil genom att hålla yxan mot halsen på bilägaren. Mannen kör vidare och stannar vid en bensinstation. Där fäller han ett träd över vägen och lämnar yxan. Efter det försöker han tilltvinga sig ytterligare en bil, men misslyckas. Polisen lokaliserar slutligen mannen vid färjeläget i Furuviken, där han grips. Mannen är nu anhållen misstänkt för två fall av rån och olaga hot, försök till rån, skadegörelse samt rattfylleri. Vidare utredning kommer ske under dagen.

Rättelse: Gripandet skedde vid färjeläget vid Fruvik. Inte Furuviken.

21:43, Nödinge, misshandel
En nattvandrare ringer in och anmäler att två ungdomar i tonåren slåss vid en lekplats. Det är ett flertal ungdomar på plats och nattvandrarna försöker lugna ner situationen samtidigt som polis åker till dit. Polisen omhändertar en person för fylleri och han är samtidigt misstänkt för misshandel och hot mot tjänsteman.

22:10 Tranemo, misshandel
En man i 60-årsåldern blir sparkad av en person i samband med en fest. Mannen förs till sjukhus med oklart skadeläge. En person är gripen misstänkt för misshandel, alternativt grov misshandel.

23:32, Göteborg, rån
En inringare uppger att det ligger en man utanför porten med ett jack över ögat. Polis åker till platsen. Mannen, som är i 50-årsåldern, kommer inte ihåg något, men saknar sin telefon. Patrullen tar med honom till sjukhus och skriver en anmälan om rån.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.