27 september 08:10, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Sammanfattning av nattens händelser.

Under natten mot söndagen har polisens regionledningscentral hanterat 87 ärenden som rör Östergötlands län. Ingen har gripits. 19 personer har omhändertagits för fylleri eller påverkan av droger. Det har varit många larm om mindre bråk i krogmiljön och berusningsgraden har varit hög. Fem anmälningar om misshandlar har upprättats.

-

06:13 Polisen larmades till Ryd med anledning av ett personrån. Två män i 20-årsåldern ska ha blivit misshandlade och hotade av flera unga män. Gärningspersonerna kom över männens värdesaker och lämnade sedan platsen i okänd riktning.

Rånet inträffade cirka 05:30 i närheten av fotbollsplanerna i Ryd. Brottsplatsen har spärrats av och en teknisk undersökning kommer att ske med kriminaltekniker.

Polisen är mycket angelägen om att ta emot tips från personer som har uppgifter att lämna om rånet. Tips kan hjälpa polisen att klara upp de rån som har skett den sista tiden. Tipsa polisen genom att ringa 114 14, fylla i tipsformuläret på polisen.se eller direkt på en polisstation. Det är möjligt att vara anonym när man lämnar tips.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.