27 september 09:34, Sammanfattning natt, Norrbottens län

Ett urval av nattens polisversksamhet klockan 00-07.

Sedan midnatt har fyra personer omhändertagits enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. Två av dem misstänks för ringa narkotikabrott. 

Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte har resulterat i någon brottsmisstanke.

Här följer ett urval av nattens händelser:

00:04 Rattfylleri, Boden. 
Polisen beordras till Harads med anledning av en trafikolycka. En A-traktor ska ha kört in i ett staket. Passagerare skadas, oklart om de behöver uppsöka sjukvård. Föraren, en person under 18 år, blåser positivt i sållningsinstrumentet och misstänks därmed för rattfylleri. Han saknade också behörighet att köra fordonet. A-traktorn tas i beslag. 

00:26 Misshandel, Kiruna
Polisen beordras till en adress strax utanför Kiruna med anledning av ett bråk. Polispatrullen håller förhör och tar upp en anmälan gällande misshandel. Misstänkt är en man och målsäganden en kvinna. 

01:09 Olovlig körning, Gällivare
Polisen stoppar och kontrollerar en A-traktor utanför Gällivare. Föraren, en minderårig pojke, har inte behörighet att köra. En anmälan gällande olovlig körning upprättas och vårdnadshavare kontaktas. Fordonet tas i beslag.

01:28 Grov misshandel, Piteå
En ung man ska ha blivit misshandlad av flera gärninsgpersoner i centrala Piteå och därefter förts till sjukvård. Polisen har hållit förhör. En anmälan gällande grov misshandel är upprättad. Ingen person är frihetsberövad i nuläget. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.