28 september 06:00, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

Dagens presstalesperson är Christer Fuxborg och till kvällen kommer Peter Adlersson.

21:36 Härryda, grov skadegörelse genom brand.
Larm inkommer beträffande en brand på Ekdalaskolan varför räddningstjänst samt polis till platsen. Visar sig att det är en moped som ställts nära entrén till skolan och sen har någon tänt eld på den. Det rådde stor spridningsrisk men branden kunde släckas ganska omgående innan branden hann sprida sig. En teknisk undersökning är beställd och kommer att utföras under morgondagen.

01:45 Göteborg, grovt vapenbrott.
Flera vittnen oberoende av varandra hör av sig till polisen då man hört ett flertal skott avlossats i området kring Briljantgatan. Ett flertal patruller till platsen för att söka i området. Man hittar till en början vare sig någon skadad person eller tomhylsor. Dock efter ytterligare sökande kan ett par tomhylsor hittas och tas i beslag. Ingen gripen i nuläget.

02:55 Munkedal. Brott mot knivlagen m.m.
Två personer kontrolleras på Strömstadsvägen och det visar sig att en av dem har en kniv på sig varför den tas i beslag. Den andra hittar man lite misstänkt narkotika på varför även detta tas i beslag. Båda kan även misstänkas för eget bruk varför de får följa med för provtagning.

04:32 Göteborg, försök till stöld.
Ett vittne ser hur några okända personer försöker med hjälp av en bultsax klippa upp cyklar som står på ett släp i området Strömmensberg. Flera patruller till platsen som lyckas fånga in tjuvarna bland annat med hjälp av en hundpatrull som spårar i området. Visar sig att de inte lyckats få loss några cyklar utan blir avbrutna då polis kommer till platsen. Handlar om tre personer som tillsammans har försökt att klippa upp låsen till cyklar som fanns på ett släp men ej lyckats. Samtliga identifierade på platsen.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.