28 september 06:50, Sammanfattning natt, Södermanlands län

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Södermanland.

06.10 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 30-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. Ingen har gripits eller omhändertagits men en har fått följa med för provtagning och förhör med anledning av misstänkt drogpåverkan.

00.35 i samband med en rutinmässig fordons- och förarkontroll i Vingåker blev föraren, en man i 65-årsåldern misstänkt för grov olovlig körning. Eftersom bilen hade obetald fordonsskatt avskyltades bilen i väntan på betalning. När fordonsskatten är betald kommer ägaren att kunna hämta ut sina skyltar.

01.39 i samband med att en polispatrull träffade på en person på Torshällavägen i Eskilstuna blev mannen, som är i 35-årsåldern misstänkt för ringa narkotikabrott och brott mot knivlagen.

03.20 SOS-larm till polisen om brand utomhus i Flen. Det visade sig vara en lätt lastbil som brann och elden släcktes av räddningstjänsten. Polisen misstänker att branden är anlagd och har påbörjat en utredning om skadegörelse.

Under morgontimmarna har fyra viltolyckor inträffat på olika håll i länet, på länsväg 230, riksväg 55, 52 och 57 där två vildsvin, rådjur och älg blivit påkörda. Ingen person har skadats och polisen har kallat på eftersöksjägare.

Det finns inga andra brott eller händelser att rapportera om.

 

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.