28 september 08:34, Sammanfattning natt, Västernorrland län

Ett urval av nattens polisverksamhet.

Det har varit en natt med normal arbetsbelastning. En person har omhändertagits för fylleri och en person har medtagits för provtagning efter misstanke om narkotikabrott.
Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Här följer ett urval av nattens händelser:

23:03 Stöld i butik, Härnösand
Polis beordras till en bensinstation i Härnösand med anledning av misstänkt stöld i dess butik. En person, en man i 20-årsåldern, misstänks för ringa stöld. Anmälan upprättas.

23:36 Misshandel, Härnösand
Polis kallas till en adress i Härnösand med anledning av en misstänkt misshandel. En man i 20-årsåldern har misshandlats av okänd gärningsperson. Mannen förs till sjukvård. En anmälan gällande misshandel upprättas.

23:54 Rattfylleri, Örnsköldsvik
Polis stoppar och kontrollerar en personbil på E4 i Örnsköldsvik. Föraren, en man i 25-årsåldern, misstänks vara påverkad och tas med för provtagning. Anmälan gällande misstänkt drograttfylleri upprättas.

01:27 Rattfylleri, Sollefteå
När polis ska stoppa och kontrollera en personbil på länsväg 950 vid Helgum stannar inte föraren. Ett förföljande sker innan föraren, en man i 60-årsåldern, stannar. Han misstänks vara påverkad och tas med för provtagning och förhör. Anmälan gällande misstänkt rattfylleri, grov olovlig körning, ej stannat på polismans anvisningar och ringa narkotikabrott, eget bruk, upprättas.

En viltolycka har anmälts till polisen under natten och morgonen. Ingen person skadades i samband med olyckan.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.