29 september 07:00, Sammanfattning natt, Jönköpings län

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Jönköping.

06.40 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 20-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. Ingen har gripits, en har  omhändertagits och en har fått följa med för provtagning på grund av misstanke om drogpåverkan.

04.56 i samband med en rutinmässig fordons- och förarkontroll på riksväg 27 i Bor blev föraren misstänkt för drograttfylleri. Det var en man i 20-årsåldern som fick följa med för provtagning och förhör.

06.25 SOS-larm om trafikolycka i Huskvarna. Polisen åkte till platsen och det visade sig att en moped-förare hade kört omkull. En man i 55-årsåldern fördes till sjukhus med ambulans, troligen med armfraktur. Ingen misstanke om brott.

Mellan klockan 04.46 och 06.26 har sex viltolyckor inträffat i Jönköpings län. Det är fem rådjursolyckor och en älgolycka. Fem av olyckorna är utan personskador och vid den sjätte, älgolycka i Bredaryd, klagade föraren på nacksmärt och fick åka ambulans till sjukhus.

Det finns inga andra brott eller händelser att rapportera om.

 

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.