Uppdaterad 03 september 13:58

03 september 12:19, Rån övrigt, Kumla

En man i 80-årsåldern misshandlades och blev bestulen på sin mobiltelefon utanför bostaden i Hardemo.

Målsägaren upptäckte en bil, som han inte kände igen, på gårdsplanet utanför sin bostad. Det gjorde honom misstänksam varför han parkerade sin bil så att ingen skulle kunna köra ut från tomten.

Det visade sig att det var två män och en kvinna som kommit till platsen i en vit skåpbil, eventuellt en Citroen. Då de upptäckte att de var instängda misshandlade de målsägaren med slag och tog hans mobil och bilnycklar. Därefter körde de undan hans bil och lämnade platsen åt okänt håll. Mobiltelefonen lämnade de inte tillbaka.

Flera polispatruller söker nu efter den aktuella bilen och gärningspersonerna som för närvarande är okända.

UPPDATERING Kl 13:55. Efter att ha förhört målsägaren har det framkommit att han inte träffats av något slag men att det uppstod ett tumult när gärningspersonerna tog hans telefon. Anledningen till att de tog telefonen kan vara att de upptäckte att målsägaren fotograferade dem när de befann sig på gårdplanet.

Det förefaller långt ifrån osannolikt att gärningspersonerna var ute för att stjäla något på platsen.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.