Uppdaterad 30 september 10:40

30 september 07:10, Sammanfattning natt, Jönköpings län

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Jönköping.

06.50 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 30-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. Ingen har gripits, en har omhändertagits och sex personer har fått fått följa med för provtagning på grund av misstänkt drogpåverkan.

00.38 i samband med en rutinkontroll på riksväg 32 i Sommen fick en man i 30-årsåldern följa med för provtagning och förhör, misstänkt för drograttfylleri.

00.44 i samband med en rutinkontroll på E4 Värnamo fick föraren, en man i 20-årsåldern följa med för provtagning och förhör angående misstanke om drograttfylleri. Två passagerare, män i samma ålder, fick också följa med för provtagning och förhör angående misstanke om ringa narkotikabrott genom eget bruk och innehav.

00.46 i samband med en rutinkontroll på E4 Jönköping fick en man i 45-årsåldern följa med för provtagning och förhör angående misstanke om drograttfylleri.

01.01 samtal till polisen om en aggressiv man som vägrade lämna platsen vid en restaurang på Lundströms plats i Jönköping. Polisen åkte dit och tog med mannen, som är i 20-årsåldern för provtagning och förhör angående misstanke om ringa narkotikabrott.

04.02 samtal till polisen om viltolycka på riksväg 27 i Forsheda där en lastbil hade kört på en älg. Bilen fick skador i fronten men ingen person skadades. Djuret skadades och sprang till skogs och spårades av en eftersöksjägare som kallats till platsen av polisen.

04.38 SOS-larm till polisen om brand i Hagshult kyrka. Polisen åkte till platsen men någon åtgärd är i skrivande stund inte beslutad av polisen.

Uppdatering 09.10: polisen har inlett en förundersökning om mordbrand. Brandplatsen är avspärrad i väntan på en kriminalteknisk undersökning som ska göras så snart det är möjligt, av kriminaltekniker.

09.52 polisens kriminaltekniker påbörjar en undersökning på brandplatsen.

Det finns inga andra brott eller händelser att rapportera om.

 

 

 

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.