Sök på polisen.se

04 september 06:00, Sammanfattning natt, Västra Götalands län

Dagens presstalesman är Thomas Fuxborg och till kvällen kommer Anna Göransson.

00.01 Göteborg, skadegörelse genom brand
Polisen griper en man i 30-årsåldern vid Hisingsgatan på bar gärning i samband med att mannen tänder eld på ett sopkärl. Mannen erkänner på plats att det är han som tänt eld på olika saker i området den senaste tiden.

05.09 Göteborg, försök till mord
En allmänhet ringer polisen och uppger att någon skjuter i området runt Bronsfyndsgatan i Västra Frölunda. Vi får signalement på en person som springer från en bil. Vi anträffar en tom bil vid Bronsfyndsgatan som har blivit beskjuten. I närområdet anträffar vi även man i 25-årsåldern som äger och framfört bilen. Han är oskadd och uppger att han blivit beskjuten under färd och i samband med detta kolliderat med sin bil. Han springer från platsen och vet inte vem som är skytten. Bilen tas i beslag för teknisk undersökning och brottsplatsen spärras av för teknisk undersökning. Platsen där föraren blev beskjuten ska vara cirka 300 meter från anträffande platsen i höjd med Kantyxegatan.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.