04 september 21:31, Rån, försök, Värnamo

Två ungdomar utsatta för rånförsök.

20:28 Polisen larmades till Klevaliden i Värnamo med anledning av ett rånförsök. Tre okända gärningspersoner, två män och en kvinna, kom fram till två ungdomar som var på väg hem efter en träning. De sa att de ville ha ungdomarnas mobiltelefoner. Gärningspersonerna kände i ungdomarnas fickor och fick tag på en mobiltelefon. Men då de inte fick koden till mobiltelefonen lämnades de tillbaka och gärningspersonerna lämnade platsen utan att få med sig något. Polisen har sökt efter gärningspersonerna men inte träffat på dem. En anmälan om försök till rån är upprättad.

De tre gärningspersonerna beskrivs vara i 30-årsåldern och de färdades på varsin cykel. Brottsplatsen ska vara vid en park Polisen är intresserad av att komma i kontakt med personer som har uppgifter att lämna om rånförsöket.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.