Sök på polisen.se
Uppdaterad 05 september 09:07

05 september 08:00, Sammanfattning natt, Östergötlands län

God morgon! Dagens presstalesperson på ledningscentralen är Monica Bergström. Här följer ett urval av nattens händelser.

07.00 Polisen har sedan klockan 22.00 i går kväll hanterat 101 ärenden av olika karaktär i polisområde Östergötland. De flesta är kontroller som inte resulterat i någon brottsmisstanke. Inga allvarliga brott eller andra händelser har kommit till polisens kännedom. Fjorton personer har omhändertagits på grund av berusning och en person har medtagits för provtagning efter misstanke om rattfylleri/narkotikabrott.

23.41 Polis larmades med anledning av en misshandel utanför en restaurang i centrala Norrköping. En person hade blivit slagen i huvudet med ett tillhygge av en okänd person. Polis åkte till platsen och målsägande, en man i 20-årsåldern, fördes till sjukhus i ambulans. Polisen har inga uppgifter gällande mannens skadeläge. Polisen har upprättat en anmälan om misshandel.

00.16 Polis, räddningstjänst och ambulans larmades med anledning av en brand i en container på Vilbergsgatan, Norrköping. Containern stod vid en skola och det fanns viss spridningsrisk till ett förråd. Räddningstjänst släckte branden. Polisen har skrivit en anmälan om skadegörelse genom brand.

Utöver detta har polisen bland annat hanterat larm om bråk och skadegörelse, kontrollerat fordon och hanterat berusade personer men inga grövre brott har kommit till polisens kännedom.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.